RadoslavMihaylov.dir.bg

  [BG]   EN   RU  

 
Рейтинг: 3.00
(729)
Коментари
Видео
Календар
Публикации
Новини
Фото Галерия
За контакти



Новини / Вести

09 Декември 09, 15:28 / Автор: Radoslav Mihaylov
Задържани са 94 уйгурски метежници
Задържани Полицията в Синцзян-Уйгурския автономен район, разположен в северозападната част на Китай арестува 94 укриващи се от властите бунтари, взели участие в кървавите размирици през юни в провинциалната столица Урумчи. са 94 уйгурски метежници
Общо задържани са 382 души, които според говорител на регионалния отдел обществена сигурност на Китай, са причинили смъртта на 197 души.

Но все още се издирват поне два пъти повече укрили се метежници.

След летните бунтове на уйгурите- китайско малцинство изповядващо ислям и населяващо Синцзян-Уйгурския автономен район, напрежението в столицата на тази провинция поспадна, но не е нормално извън нея, особено в по-отдалечените краища, въпреки изпратените многочислени специални части на КНА.

Според полицейски говорител, пазителите на реда също са получи подкрепления което е помогнало за се засили ефективността на борбата с подривните елементи, трафика на жени и деца, незаконното производство и търговия с взривни вещества, незаконно притежание на оръжие и фалшиви пари.

Четиринадесет уйгури са били осъдени на смърт за убийства и други тежки престъпления, извършени по време на бунтовете. Някои от присъдите вече са изпълнени.

РАМ

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.436