RadoslavMihaylov.dir.bg

  [BG]   EN   RU  

 
Рейтинг: 3.00
(729)
Коментари
Видео
Календар
Публикации
Новини
Фото Галерия
За контакти

БЛОГ АРХИВ
«« юли 2024 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        Коментари 19:06
« Обратно
РУСИЯ, ДРЕВНА РУСЬ ИЛИ ТАРТАРИЯ – ВЕЛИКАТА ИМПЕРИЯ НА БОЛГ-АРИЙЦИТЕ

/ПРЕВОД/

Московското княжество, а по-късно Московското царство не е Русия. Терминът Россия се появява едва през 1917 г. като Советская Россия.
От 1712 г. до 1917 г. не е бил известен и руски народ а е имало народи на Великороссия, тоест разни народи. Завоюваната през 1709 г. левобрегова Украйна е била назована Малороссия и след разгрома на Реч Посполита и дяснобреговата Украйна започва да се нарича така, а окупираното Литовско княжество се преименива в Белоруссия.
Терминът Российская империя, както и самата империя, ще бъдат въведени едва цар Петр I, след завоюването на част от Украина-Русь (термин древна Русь ще се използва само за Украйна), по време на московско-шведската война и разгрома на шведите край град Полтава, влизащ в Реч Посполита.
Петр I, в нарушение на традициите се самопровъзгласява за император, за което всички европейски царе му се присмиват.
Петр I даже моли Хабсбургитеда се присъедини към тяхната империя- ето неговият начин да „отвори прозорец към Европа”.
И само при при Екатерине II, Руската империя/Российская империя/ е призната за империя.
Как е възможно, знаейки своята история, да се наричат Московското княжество и московските князе руски?
Кои са тези мошеници, които така нагло лъжат хората?БолгАрий Аттила из рода Дуло

За пръв път тракийците са назовани «склавус» = славяни през V век. До тогава са всички са пеласги = тракийцы = българи = фриги = скити = хети = хуни и т.н. Сега названието славяни се преподнася като базов термин от който започва всичко. Но това е чисто геополитически „термин”, а не историческа истина.
„Понятието” славяни е въведено по време на християнизацията на българите. Вероятно от гръко-евреи от Солун. Историческите документи са преписвани многократно. Както и сега. Те са били използвани активно с идването на Романови при Екатерина II, когато се въвежда крепостното право т.е. рабство.
Умишлено се премълчава и продолжава да се мълчи, че т.н. "славянски" язици са диалекти на българския, че те са значително по-млади от него. В това число е и руският, който сам по себе си е старобългарски. Но умишлено се нарича от фалшификаторите на историята "старославянски".

На тази „основа” се появяват множество "славяно - руски приказки", такива като «Великия търговец САМО». Louis Vuitton (в руска транскрипция Луи́ Витто́н) , за това как търговецът , по време на управлението на най-древната в историята на света царска династия иносказателно открива лафка в Чехия, а след това отваря магазинче край Червения площад.
Но за разлика от измислицата за «Великия търговец САМО» никой не го е издигнал за цар. Напротив- всички гледат да си нямат работа с него.
История без лъжа?
На това дори приказка не може да му се каже Това е детска приказчица от фалшификатори- лъжеисторици.
Или друга славяно-руска басня. За варягите, които по някакъв начин успели да се доберат до бреговете на Татария от Север.
А там, както всички знаем, има много благоприятни климатически условия, способстващи за увеличаване на популацията. Та нали колкото по на Север се отива, прехраната става все по-лесна...
И ето, едва доплували премръзналите варяги на еднодръвки ли, на салове ли са доплували, все едно, се взимат за дело.
Важното е, че са дошли. И още по-важно, че са бесчислено множество!


Империя Аттилы
И са открили криещите се в горите и по блатата...местните "славяни" (а по това време хуните = българите са управлявали държава от Дунав до Тихия океан.
А за така наречените "славяни" никой нищо не е знаел. Сугурно защото си живеели тихо и мирно из затънтните северни гори и на никой не се показвали. А и тях също никой не ги закачал. А как, след като и не е предполагал, че съществуват. Та ето в такъв един „земен рай” те си живяли.
После, варягите и криещите се из горите т.н."славяни", щом се видели веднага се понравили един на друг до такава степен, че започнали да се размножават с бясна скорост и вече не могли да се крият из горите.
Непонятно с какво са се изхранвали. За това историята скромно мълчи. И цялото това море от славяни, продължаващо непрекъснато все по-активно да се размножава, тръгва на юг, изток и запад. За няколко и повечко години асимилира всички народи и всички стават славяни!
За справка, на тракийците = скити за това са били необходими почти 10 000 години!
Но после това, изведнъж тези славяни престават активно да се размножават. Навярно са се изморили да раждат или са си омръзнали един на друг?!
От подобна Шехерезада от славянски приказки може на човек да му увисне ченето.
Ами, ако това не са славянски приказчици?Като:Интересна обяснителна аналогия откриваме в Израел: Astonishing – the world’s first alphabet was not invented by the elites after all” by Orly Goldwasser (http://www.haaretz.com/weekend/week-s-end/a-is-for-astonishing-the-world-s-first-alphabet-was-not-invented-by-the-elites-after-all.premium-1.432604).
Професорката от Йерусалим Orly Goldwasser (Орли Злотната вода) възторжено обяснява, как неграмотните семитски миньори от синайската пустиня измислили първата в света азбука!
Наистина после уточнява, че тя не е първата, а по-новата, и не я измислили, а обогатили, което съгласете се са съвършено разни неща.
Да си представим как всичко това е ставало наистина, а не предположително: по време на почивка, докато изпушат по цигарка, тези талантливи хора и природни гении, вместо да отдъхнат под светлината на факлата, „измислят азбука, която и днес много от нас могат да разберат”.
Но на това не завършва приказката!
Оказва се, обстоятелството, че миньорите са били неграмотни само им е било в плюс! Защото само така, никакви стереотипи не са им попречили за полета на фантазията им!
По-нататък повече!
Госпожа професор Goldwasser не на шега се разпалва: "родният език на миньорите е ханаанският диалект, на който е говорил целия „Левант"(сега това са днешните сегодняшние Сирия, Ливан, Израиел, Западния бряг на река Йордан, Газа и Йордания).
Интересно, от къде и как тя е разбрала какъв е бил езикът на древните труженици?
По-нататък се излага текст с „научно”обяснение”:
"Тази азбука, написана от дясно на ляво/?!, е намерена в египетска мина за тюркоаз. Думата "rab=вожд" се вижда в началото на втория ред. Именно от тази дума произхожда днешното rabbi=равин".
След такъв "златен дъжд" от доказателства и открития чудно как уважаемата г-жа професор още не е станала академик...Иван Грозный Взятия Казани
"През 1552 году московската армия завоюва блестяща победа- превзет е Казан. Най-накрая приключва многоверковната война на Рюриковичите с държавата на волжките българи...Това са историческите факти.
Но, доста по-късно съчинителите-историци ще създадат мита за покоряването на "Казанското ханство"- "последният рубеж на татарите-завоеватели"!!!
А сам Иван Васильевич отлично е знаел, кого покорява. В документите няма и помен за "татари". Иван Грозный покорява Българското царство. (Гримберг Ф.Л. "Рюриковичи или семисотлетие "вечных" вопросов", М.: Московский лицей, 1997.308 с.).
По-точно ще бъде да се каже, че цар Иван Грозный събира и обединява отново, като истински държавник и потомък династията Дуло, раздробената заради христианизацията на българите/болгар/ Великата Арийска Империя на БолгАрийците, но вече под названието Русь...
Както авторитетно свидетелства руският историк Карамзин Н.М.: "Нито един от съвременните татарски народи не нарича себе си татарски, но всеки се назовава с името на росната си земя.” ("История государства Российского", СПб,1818,т.3, с.172). В частност,по отношение на волжските българи нещата стоят именно така.
Защото "Самите жителите на Казан итози район до Октомврийската революция не престават да се наричат българи.". /История Казани, Книга I.-Казань,Татарское кн.изд-во.-1988. стр.40/.
Названието "Татарстан" ("Татария") не е историческо име на Средното Поволжие. Историческото название е България (Волжская Болгария, Болгарское царство).

Но през 1920 г. ръководството на Съветска Русия, по настояване на Сталин, на територята на Булгария се създава АССР с название...Татарстан.
Какво от това, че там никакви "татари" и никаква Татария някога е имало. И че никакъв указ, даже сталински не може да ги създаде.
На территорията на Булгария, назовавана сега "Республика Татарстан" (РТ), винаги са живеели и сега живеят българи (волжские болгары).
През 1923 г., под ръководството на интернационалиста-комунист Троцки = Лейб Давидович Бронштейн(масон 33 степен от ложата “Memphis Jesraell”), са закрити всички български организации в Русия, а самото название "болгары" забранено.
От 1928 до 1930 година почти на всички българи в Русия са издадени на сила паспорти в които за тяхна народност е записано "татарин". Онези, които протестират или са против няма бъдеще.
Около 300 000 българи са разстреляни или набутани в концетрационни лагери. В ГУЛАГ те са първите заточени. Най-напред в Солове́цкия ла́гер с особено назначе́ние = СЛОН. След натъпкването му са изпращани и в другите лагери от където никой не се завръща...


Подменената истина не прощава и на казаците (тях също ги разделят- на донски, кубански, запорожски и прочие); славяните също. Те са разделени на южни и северни, на католици и православни). Разграничени са всички- на руснаци, белоруси, украинци, молдовци...А също на бели и мургави. Още от покръстването- тъмните са онези, българте-тангристи. Или езичниците, които повечко са се съпротивлявали на насилствената хритиянизация. Белите са онези, по-смирените. Разликите се задълбочава и заради религиозните различия межуд христиани и мюсюлмани. Делбата се използва за изкуствено прокламиране на разни народи, народности и разни страни. Аргументи за прикриване на истинската етнография на хората са различната писменност, говорен диалект или фолклорна специфика и пр. Всичко, което може да влез в употреба за да се изтъкне на хората, че са от различен етнос вслиза в работа.
БолгАрийската Империя, а по-късно Русия е раздробена. На няколко пъти тя е опустошавана, разграбвана, въвличана в смутове, въстания, революции, световни войни и преврати.
В тях загиват и изчезват стотици милиони хора.
И както обикновено, всичко се свежда до банален грабеж и кражба, с което еврейските племена са се занимавали хилядолетия, започвайки от 621 г. до Р.Хр., когда левитите създават своя писмен закон известен като Деутерономия(первата от петте книги на Тора) = Моисеев закон.
Но по-правилно е да бъде наричан Левитски закон = Юдейски закон = "закон" на Яхве = Йехова, който не е нищо друго освен скрита форма на краен национализъм. Защото същността на този „закон” е нетърпимост към другите религии, определящ расова нетърпимост и принасяне на човешки жертви в името на тази религия, наказ без каквито и да било морални „задръжки”, паразитиращ на гърба на другите.


Гунны болгары в лёгкой броне, с переброшенным
"по фракийски" на спине щитом и кривым пеонским луком
Поддържането на лъжите за българите е било изгодно винаги за онези, за които работят лъжеисториците. Те и сега продължават да грабят нашия Велик народ, което нямат намерение да прекратят и в бъдеще.
На базата на славянската теория, измислена през миналия век. Както и с тюркската теория за произхода на българите. Защото, никой не може да обясни къде са се дянали десетките милиони българи, на езика на които говорят и пишат тъй наречените славяни.
С помощта на тюркскота теория за произхода на българите, те са обявени за неголяма група, като непонятно от къде взели се малообразовани, тюркоезични монголо-татари. Връзката между пеласгите, етруските, минойците, българите, скитите, траките и т.н. се засенчват и премълчават.
Но и тя не дава отговор на основния въпрос...
Следа...една лъжа. После още една. След тях следващи и т.н.
А известно е, че ако лъжите се споменават многократно, без да се опровергават, в крайна сметка в посъзнанието на хората, особено на преобладаващото мнозинство, което не е с добра историческа и научна подготовка, тези лъжи вече започват да приличват на истина.

Това е стар и изпитан прийом. Да си припомним „правилото” на НЕхората- разделяй и владей!
А инрормацията е пред очите ни. Нужно е само, без предубеждения да се анализира. И да се зададат въросите: Кому е било изгодно всичко това? Кой и за какво така силно е ненавиждал и се е страхувал от българите хилядолетия, че така да се старае да заличи или поне да преиначи всичко, свързано с названието България?
Уважаемият етнограф от 19 век д-р Роберт Лейтом (Robert Gordon Latham) пише:
"Не мисля, че древното име данайци от Аргос (т.е. гърци), се различава от названието на израелското племе Дан. Ние до такава степен сме свикнали да свързваме евреите с Палестина,че забравяме да отбележим еврейското присъствие в другите части на света.Случаят с данайците и племето Дан е именно такъв".
В „Антология на Европа”на Страбон /Ethnology of Europe, 1852,p. 137 Страбон VIII-6-9 пише: "...Данай се заселвав Аргос и издава нареждане, с което задължава хората, назоваващи себе си пеласги, да се наричат данайци”.

Многи други историци също отричат тези факти.
И понеже този въпрос е много важен за изясняването защо е била пренаписана историята, ще се връщаме към него неведнъж.


Болгарская Империя VII в.
Гети=хетти=готи=склавони=славяни
Българската империя в 5-ти век, по време управлението на Кан Туки Айбат Атила от династия Дуло на практика създава най-крупната империя в историята на човечеството.

По това време столица на тази държава е била в Хон-Балин (бъдещ Киев), където българските управници са я преместили в края на 4-ти век, заради войните с Византия. По време на властването на Атила, те прерастват в завоевание на Западна Европа.
Затова Бичът на народите- Атила премества по-късно столицата си в Унгария, а сетне и в Германия.

Киев става град след като по заповед на Кан Кубрат, управляващ Стара Велика България, неговият брат Шамбат построява през 620 година крепоста Бащу...
Автор: Dimitar Kinov
Ярлыки: История болгарского народа
Место: Москва, Россия
21 Март 15, 19:06   

0.0927