RadoslavMihaylov.dir.bg

  [BG]   EN   RU  

 
Рейтинг: 3.00
(729)
Коментари
Видео
Календар
Публикации
Новини
Фото Галерия
За контакти

БЛОГ АРХИВ
«« юли 2024 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        Коментари 19:37
« Обратно
Ех, Украiна...
„Ситуацията в Източна Украйна е извъредно сложна. Няколко поделения на въоръжените сили не могат да се измъкнат от обкръжения в Донецка и Луганска области, ако незабавно не се вземат мерки.”- крещи от страницата си във Facebook лидерът на "Радикальная партия’ Олег Ляшко.

А в това време, с пленени от киевските войскари танкове донецките опълченци превзеха не само Новоазовск, но и селищата в Новоазовския, Старобешевския, Амвросиевския райони и напредват към Мариупол.

Телевизионните репортажи от местата на сраженията подтвърди и представител на Службата за национална сигурност /СНБ/.

"Ситуацията в зоната на АТО се усложни”- признава Андрей Лысенко от СНБ. И обяснява ситуацията с контранастъплението на опълченците в югоизточните части на Донецка област, самообявила се за ДНР.

Вече повече от десетина дни се водеха активни позиционни боеве в предградията на Луганск и Донецк, както и навсякъде в двата бунтовни района.

Според последни данни само убитите сред синьо-жълтите надхвърлят 750 бойци. Ранените са над 1 000!

Масовата мобилизация за запълване на огромния недостатък от „отработен материал”или „товар 200”, както наричат киевските щабисти загиналите, явно не стига.

Вече против опълченците се хвърлят и специално обучени из диверсионните лагери на НАТО в Полша и прибалтийските държави партийни ударни групи на крайната десница.

До сега те се използваха за терористично-психологически набези в тила на врага, извършване на отвратително нехуманни наказателни, пропагандни или ликвидационни операции и действия от които населението на Източна Украйна е пропищяло.

Не бездействат и чуждетранни наемници от Европа, САЩ и дори Африка!

Премиер-министърът на обявената Донецка народна республика (ДНР) Александр Захарченко пък не крие, че сред опълченците има около 3-4 хиляди руски доброволци.

Без тях и неговата, и самообявилата се Луганска народна република, едва ли щяха да издържат на многократно превъзхождащата ги във всичко, освен в боен дух, украинска армия.

В ефира на телеканал "Россия 24" Захарченко напомня, че никога не се е скривало- „сред опълченците има и много руснаци, без чиято помощ да се воюва щеше да е много трудно”.

Премиерът на ДНР не скрива съжалението си, че сред тях има и загинали.

Но на война, като на война. Един печели, друг губи. Един се хвали, друг негодува...

"Президентът Порошенко приема желаното за действително, но не е така!”- сърди се вече споменатият Ляшко.

И има защо!

Именно скандалният депутат, главен герой на доста нелицеприятни и недостойни за един мъж ситуации, отразени в телерепортажи, загуби голяма част от своите военизирани наказателни команди, направо смазващи своите беззащитни цивилни жертви.

Но, както всеки негодяй, намерил майстора си, пак от телевизионните репортажи, милиони зрители по света виждат постоянно, как някои от тях смело се предават на опълченците, след първия сериозен бой.

Други пък безстрашно преминават на руска територия, за да спасят кожите си при „омразните москали”. Иначе...

„Предателството е навсякъде!”-, уверени са те, както и техните началници.

"Имам основание да твърдя, че министърът на отбраната и началникът на Генщаба не реагират адекватно на ситуацията.”- беснее в неоползотворената си епистолярна ярост партлидерът Ляшко.

И предлага:

"На генералските длъжности трябва да се назначат капитани и майори преминали през бойното поле!”

Но забравя да спомене, че само за няколко месеца АТО, 25 украински генерали са станали милионери в долари!
/справка в архива на УНИАН/.

Паричките са от комисионни за военни доставки, подкупи и всичко, което може да се гепи и продаде от военните активи и ресурси. А солдатите...вълци ги яли!

И май ги ядат! Онези, останали непогребани по бойните полета!

„В Украйна трябва да се въведе военно положение!”-изкрещя днес небезизвестната Юлиа Тимошенко- лидер на партията "Батькивщина", но повече известна като излежала част от 7 годишна криминална присъда за облаги като екс-украинска премиер-министърка. И като организаторка на несполучилата „оранжева революциа”. И като форлайтерка на сполучилия евромайдан, чиито жабета сега яде не само многострадалният народ на Украйна.

Прокараният през смехотворните извъредни президентски избори американско протеже, шоколадовият олигарх Петро Порошенко в момента е изпаднал в държавнически цайтнот.

След бездарно проведената терористична операция със свалянето на гражданския самолет на Малайзия, чието разследване е непознат до сега световен държавнически скандал, чието продължаващо разследване е връх на всякакво погазване на законноста и международните отношения; след получените ясни и безпрекословни публични укази от президента Путин на минската среща, сегашната киевска управа продължава да се опитва да се измъкне полусуха от подмокрената ситуация, която сама създаде.

Несполучите следват една след друга. Перспективите са повече от отчайващи!

Като последно 10, на свиканото днес заседание на Съвета за национана сигурност и отбрана президентът Порошенко взе в свои ръце поводите на украинската талига.

И не само това...

Порошенко, Туркевич, Яценюк и сие вадят последния си коз- заформяне на международна провокация, с която украинската криза да прерастне в европейски, а защо не и в световен, мащабен, международен проблем!

Като първа стъпка към тази сериозна опасност е „решението” да се инициира свикване на Съвета за сигурност на ООН.

Вече са задвижени приятелските кръгове и Швейцария, като временно ръководеща, свика екстрено издание на ОССЕ по украинския въпрос.

С дипломатически демарш към всяка държава, с която Украйна има цивилизовани международни отношение, ще се „ПРОВЕРЯВА”!!! кой е на страната на режима в Киев и кой не, с директен въпрос: ”Ще дадете ли ВЕДНАГА икономическа, финансова и ВОЕННА помощ?!”

Е, такова чудо само онези в Киев могат да сътворят!

Ествествено, отказалите ще бъдат посочени като виновни за окаляната ситуация, в която сега са изпаднали киевските властници.

Както не от вчера се сочи с пръст Москва и всички омразни на „истинските” украинци москали...

Но, в Киев не всички са настроени потрошенски!

Хората се събират на Крещатик, пак! Но, искат импийчмънт на Потрошенко, скандирайки „Киев, вставай”!

Ех, Украiна...

Радослав Михайлов28 Август 14, 19:37   

0.1007