RadoslavMihaylov.dir.bg

  [BG]   EN   RU  

 
Рейтинг: 3.00
(729)
Коментари
Видео
Календар
Публикации
Новини
Фото Галерия
За контакти

БЛОГ АРХИВ
«« юли 2024 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        Коментари 16:11
« Обратно
Руснаците пак са тук!
Руският външен министър Сергей Лавров пристигна на двудневна инспекция на своите капии у нас, които той знае, че вече са заети от американските му опоненти.

Авось!

Два дни в София, а не в Белград трябва да значат много за онези, които разбират от визити.

А за останалите да припомня някои моменти, които са останали незабелязани на анализаторите-данаци.

"...миналата година руската армия е получила от военно-промишления комплекс над 150 самолета и вертолета”, обяви доволен неговия шеф Михаил Кащан.

Авиоотбраната на РФ се е сдобилa с още петдесетина съвременни Су-30СМ (получил прозвището „суперубиец”), Як-130, Су-35С, МиГ-29К, а също и с над 100 хеликоптера Ми-28Н, Ми-35, Ми-8АМТШ, Ка-52- „алигатор".

Руският военен авиокарусел обаче не спира.

От космодрума Плесецк бе изстреляна ракета-носител "Союз-2.1а".На борда му имаше космически апарат с военно предмназначение. Той вече е взет на съпровод и командване от земния команден център за полети.

От там съобщават за интересуващите се( а те съвсем не са малко), че „пускът на ракетата "Союз-2.1а" е бил проведен в 17:49 мск от установка номер 4, площадка номер 43 на космодрома Плесецк, от боен разчет на войските на ВКО(въздушно-космическата отбрана)”.

Този старт е втори с ракето-носителя "Союз-2" от Плесецк през тази година. На 24 март с него в орбита бе изведен нов космически апарат "Глонасс-М". Тази руска система е единствената конкуренция на GPS системата и вече покрива земното кълбо, разполагайки наземни станции. (виж http://elephantram.blogspot.com/2014/04/glonass-gps.html )

Тристепенната ракета-носител "Союз-2.1а" е разработена от самарската фирма "ЦСКБ-Прогресс". Нейната цифрова система за управление гарантира голяма точност при изпълнение на командите. А благодарение подобряване обтекаемостта на ракетата е увеличена нейната товароподемност. С новата дигитална радиотелеметрична система надеждността е повишава многократно.

В потока от новини за военното ежедневие на руската армия тези хитове, колкото и яки да са, не могат да засенчат ставащите все по-интересни закачки между американските и руските въздушни асове, и техните генерали.

„Полетите на самолети на Военно-въздушните сили на Русия над неутралните води на Тихия океан е невъзможно да се назоват предизвикателство за САЩ”- е обявил пред ИТАР-ТАСС високопоставен представител на Министeрството на отбраната на РФ.

Репликата е в отговор на „безпокойството” на американския командващ ВВС в Азиатско-Тихоокеанския регион генерал Хърбърт Карлайл от "повишената активност на руската далекобойна авиация над Тихия океан, във връзка с гражданската война в Украйна”.

Не е тайна, че САЩ граничат с РФ чрез Беринговия пролив.

„Затова е странно руските полети над неутрални води да се приемат като каквото и да е предизвикателство.

Още повече, когато интензивността на американските разузнавателни полети, край руските граници, никога не е намалявала след студената война”- аргументира се източникът.


И ехидно подхвърля, че „свързването на руските полет с положението в Украйна може да е само следствие от лоши познания по география”. „Поне да се сетят за огромното разстояние между двата региона”...

Според него всички международни проблеми могат да се решат с диалог, а не с измислени обвинения, предрасъдъци и пропагандни измислици.

А американският генерал Карлайл едва ли ще разбере за призива му. Той подпали микрофоните на своите СМИ с уверения, че „Русия е увеличила полетите на своите бомбардировачи, които се били появили край Южна Корея, Япония и дори крайбрежието на Калифорния!”

Е, не в територалните им простори, както се прескача лекичко тази малка, но много важна подробност!

А и кой и обръща внимание?! Какво като са международни простори?! Какво търсят там тези руски бомбардировачи?!
Та това си е направо нечувано предизвикателство!

И т.н. и т.н., пропагандата неуморно надува тревожно тръбите: „РУСНАЦИТЕ ИДВАТ!”, забравяйки( или не искащи) да ни напомнят необоримия факт- те отдавна са тук!

При това, постоянно висят над главите ни в...Космоса!!! Още от ерата на Гагарин!

Радослав Михайлов
07 Юли 14, 16:11   

0.0942